Nu pare ciudat, pentru că este în stilul Papei Francisc să fie direct și imediat, precum și să întrerupă o emisiune televizată în Italia pentru a le aduce tuturor salutul său. Acest lucru s-a întâmplat zilele trecute, spre uimirea prezentatoarei. Este interesant să prezentăm conținutul dialogului telefonic:

Prezentatoare: Alo.

Papa Francisc: Alo. Bună seara, ce mai faceți?

Prezentatoare: Papa Francisc! Bine v-am găsit!

Papa Francisc: Ați recunoscut vocea …

Prezentatoare: Da, da, am recunoscut-o. Vă mulțumim foarte mult pentru această intervenție, dar mai ales pentru ceea ce faceți pentru fiecare dintre noi, pentru cât de mult participați într-un mod atât de patern la suferințele noastre.

Papa Francisc: Sunt aproape, sunt aproape de voi.
Prezentatoare: Sanctitatea Voastră, dacă îmi permiteți, cum trăiește Papa Francisc aceste zile?

Papa Francisc: Astăzi, în acest moment, mă gândesc la Domnul răstignit și la numeroasele relatări ale răstigniților din istorie, la cei de azi, din această pandemie: medici, asistente medicale, maici, preoți… morți pe front, ca soldații care și-au dat viața pentru iubire, rezistenți, ca Maria, sub crucile lor, ale comunităților lor, în spitalele care au grijă de bolnavi. Chiar și astăzi există răstigniți și răstignite care mor din iubire, și acest gând îmi vine în acest moment.

Prezentatoare: În această seară veți conduce Calea Crucii și veți avea inima aproape de noi, Sanctitatea Voastră.

Papa Francisc: Da, eu sunt aproape de poporul lui Dumnezeu, de cei mai suferinzi, mai ales de victimele acestei pandemii, de durerea lumii, dar privesc în sus, privesc cu speranță, pentru că speranța nu înșală. Nu înlătură durerea, dar nu înșală.

Prezentatoare: Deci va fi un Paște al Învierii, un Paște al păcii, încă o dată, Sanctitate, în ciuda la toate acestea?

Papa Francisc: Paștele se încheie mereu în înviere și în pace, dar nu este un „happy end”, este compromisul, angajamentul iubirii, te determină să parcurgi acest drum greu, dar el a făcut-o mai întâi, iar acest lucru ne mângâie și ne dă putere.

Prezentatoare: Sanctitatea Voastră, aș continua să va adresez multe întrebări… Nu știu dacă îmi pot permite, vă voi fura mult timp… Dar între timp aș dori să exprim în numele tuturor afecțiunea puternică pe care o avem pentru Sanctitatea Voastră.

Papa Francisc: Mulțumesc foarte mult și aș dori și eu să spun că vă iubesc. Pe toți.

Prezentatoare: Și noi. Mulțumim, Sanctitate!

Papa Francisc: Mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze și să-i binecuvânteze pe toți.
Prezentatoare: Mulțumim!