În cadrul  sfintei Liturghii, celebrată astăzi la Sfânta Marta, Papa Francisc a amintit de bolnavi și în special de cei care au fost afectați de actuala pandemie. În același timp, Sfântul Părinte a adresat o chemare preoților, de a nu lăsa poporul lui Dumnezeu și a-l însoți în aceste greutăți cu mângâierea Cuvântului lui Dumnezeu, a sacramentelor și a rugăciunii.
 
Papa Francisc i-a îndemnat pe preoți să ia în considerare dispozițiile adresate populației de autoritățile statale, inclusiv ale Republicii Moldova, pentru a fi prudenți în contactele interpersonale și în timpul întâlnirilor, dar în același timp a cerut din nou preoților să adopte forme de activitate pastorală care să le permită să fie la fel de apropiați de credincioși.
 
„În aceste zile ne alăturăm bolnavilor, familiilor, care suferă de această pandemie. Și aș vrea să mă rog și astăzi pentru păstorii care trebuie să însoțească poporul lui Dumnezeu în această criză: ca Domnul să le dea puterea și capacitatea de a alege cele mai bune mijloace de a ajuta”.
 
Este o invitație a Papei să se țină cont de nevoile credincioșilor, care trebuie însoțiți spiritual într-un moment atât de dificil.