Duminică, 29 septembrie, Biserica va celebra Ziua Mondială a Migranților și a Refugiaților, prilej pentru a ne exprima îngrijorarea pentru toate persoanelor care, din diverse motive, peregrinează prin lume și, deseori, trebuie să-și părăsească pământul natal.

În această zi de rugăciune, dorită de Papa Francisc, care a ales tema „Nu este vorba doar de migranți”, gândul va merge și la moldovenii care au emigrat, trăind departe de familie și tradiții. Republica Moldova este, mai presus de toate, un teritoriu de unde au plecat mulți migranți în căutarea unei vieți mai bune, dintre care puțini s-au întors. Faptul că peste 25% din populație a părăsit Republica Moldova trebuie să fie motiv de reflecție.

Papa Francisc va celebra Ziua Mondială a Migranților și a Refugiaților duminică, 29 septembrie, prezidând o Liturghie solemnă în Piața „Sfântul Petru” din Roma, la care au fost invitați reprezentanți din aproape toate comunitățile catolice ale lumii, inclusiv Republica Moldova, care va fi reprezentată de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general.