Cu o mare putere de alinare au fost cuvintele Papei Francisc, rostite în cadrul celebrării Sfintei Liturghii de luni 9 martie, timp în care nu doar și-a exprimat apropierea față de cei afectați de epidemia de coronavirus, dar s-a angajat, de asemenea, la o rugăciune constantă.
 
Acestea sunt cuvintele Sfântului Părinte: „În aceste zile voi oferi Sfânta Liturghie pentru bolnavii care suferă în urma acestei epidemii de Coronavirus, pentru medici, asistenți medicali, voluntarii care îi ajută atât de mult, rudele lor, pentru cei înaintați în vârstă care se află în azilurile de bătrâni, pentru deținuții din închisori. În această săptămână, să ne rugăm împreună această rugăciune puternică la Domnul: «Mântuiește-mă, Doamne, arată-mi îndurare! Piciorul meu este pe calea cea dreaptă. În adunări îl voi binecuvânta pe Domnul”.
 
Duminica trecută, deja în timpul recitării rugăciunii Angelus, Papa a invitat „credincioșii să trăiască acest moment dificil cu puterea credinței, certitudinea speranței și fervoarea carității”, căutând „un sens evanghelic chiar și în acest moment al încercărilor și durerii”.
 
Papa Francisc urmărește cu mare îngrijorare această criză, răspândită acum în toată Europa și în peste 80 de țări din lume, invitând la rugăciune și pe cei ce sunt implicați în acest rău, și mai ales pe cei mai în vârstă.
 
Aceasta este și rugăciunea catolicilor din Republica Moldova, invitați de Preasfințitul Anton Coșa să trăiască această perioadă cu înțelepciune și spirit de credință.