Sâmbătă, 6 septembrie 2008, comunitatea catolică din Grigorăuca a fost în sărbătoare - s-au împlinit 10 ani de la consacrarea altarului bisericii. Cu această ocazie, de către ES Anton Coşa, episcop de Chişinău, a fost sfinţită grota cu statuia Sfintei Fecioare, înălţată lângă Centrul pentru copii "Sfânta Maria". Astfel, comunitatea din Grigorăuca s-a mai îmbogăţit cu încă un loc unde poate aduce laude şi cere mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, patroana comunităţii.

După sfinţirea grotei, a urmat Sfânta liturghie solemnă cu ocazia hramului bisericii din Grigorăuca - Naşterea Sfintei Fecioare Maria. Alături de păstorul diecezei au concelebrat un sobor de 10 preoţi, printre care şi fostul paroh al comunităţii pr. Ştefan Socaciu. La începutul liturghiei, ES Anton Coşa şi-a exprimat bucuria de a fi iarăşi în mijlocul comunităţii din Grigorăuca, mai cu seamă la ceas aniversar. În predica sa, pr. Vivian Furtado SVD a subliniat rolul de mijlocitoare al Preasfintei Fecioare, precum şi locul ei central în istoria mântuirii. Pr. Vivian a menţionat despre cele două puncte culminante ale istoriei omenirii - creaţia şi noua creaţie sau răscumpărarea, făcând o paralelă între vechea Evă, cea prin care a intrat păcatul în lume şi noua Evă - Maria - cea prin care a intrat răscumpărarea în lume. Liturghia a luat sfârşit cu un moment de adoraţie.

Bucuria enoriaşilor din Grigorăuca a fost împărtăşită de pelerinii veniţi de la Petropavlovca şi Bălţi. După liturghie a urmat o agapă frăţească la care au fost invitaţi toţi participanţii.

Paroh Pr. Daniel Medveş