Vineri, 5 octombrie, în sărbătoarea Sf. Alois Scrosoppi, s-a celebrat hramul comunităţii din Buiucani (Chişinău), în biserica sfinţită cu 10 ani în urmă în incinta Centrului Social-Pastoral „Casa Providenţei”, şi pusă sub ocrotirea sf. Alois, fondatorul Surorilor Providenţei. Sf. Liturghie de hram a început la orele 11.00, adunând în rugăciune 13 preoţi împreună cu episcopul de Chişinău; alături de credincioşii acestei parohii, au participat şi mulţi bătrâni beneficiari ai serviciilor de caritate ale Centrului Casa Providenţei.

 

Atât Preasfinţitul Anton, cât şi pr. predicator Krzystof Plonka, au evidenţiat în cuvântul lor rolul determinant pe care impulsul la caritate îl are în viaţa concretă de credinţă a poporului lui Dumnezeu, şi în mod particular în acest complex caritativ din Buiucani, ca un indicator al misiunii Bisericii din Moldova.

La sfârşitul Sf. Liturghii de hram, Preasfinţitul Anton a mulţumit tuturor operatorilor care îşi desfăşoară activitatea în acest centru, în special surorilor care şi-au însuşit ca pe o regulă de viaţă deviza Fondatorului lor: ”Salvaţi sufletele prin caritate”.