Episcopul Anton Coșa a prezidat, duminică 28 iunie, sfânta Liturghie de învestire a Pr. Vasili Cohanovschi în calitate de nou păstor al Parohiei „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău. La eveniment au participat credincioșii comunității, Surorile Providenței și angajați ai structurilor diecezane legate de parohie.
 
Episcopul l-a prezentat credincioșilor pe tânărul preot, aflat la prima experiență în calitate de paroh și a recapitulat pe scurt calea parcursă de Pr. Vasili în parohiile anterioare. În timpul predicii, Episcopul a amintit de misiunea preotului în parohie, adresând cuvinte de încurajare și încredere noului paroh.
 
Odată cu înmânarea însemnelor, prevăzută de ritul învestirii parohului – cheile, Biblia și crucea –, Episcopul i-a încredințat tânărului preot o parohie a Diecezei.
 
Părintele Vasili îi urmează Pr. Ștefan Socaciu, care a fost primul păstor al acestei parohii și care s-a întors în România după aproximativ 29 de ani de prezență în Republica Moldova. Pr. Vasili, pe de altă parte, este preot de opt ani și a avut două experiențe în calitate de vicar parohial, mai întâi în Parohia „Providența Divină”, iar apoi în Parohia „Sfinții Arhangheli” din Bălți.
 
„Sunt convins – a comentat Episcopul – că Pr. Vasili se va descurca foarte bine, chiar dacă este tânăr și la prima experiență de paroh, la fel cum a slujit bine și Pr. Ștefan. Cu siguranță îl așteaptă un angajament mai mare și, mai ales, responsabilitatea de a fi paroh, de a conduce o comunitate, de a face alegerile pastorale potrivite, de a ști să asculte credincioșii și a-i sluji pe cei săraci”.
 
La sfârșitul liturghiei, Pr. Vasili i-a mulțumit în primul rând episcopului pentru încrederea acordată și s-a angajat să nu dezamăgească și să muncească întotdeauna pentru binele comunității. El a mulțumit, de asemenea, Surorilor Providenței, angajate în activități caritabile și educative, și i-a îmbrățișat în mod simbolic pe credincioșii prezenți, promițând comunității dedicația sa.
 
C. L.