Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi” din Chișinău și-a luat rămas bun de la părintele Mihai Balan, care după 17 ani de slujire părăsește Moldova pentru a-și continua misiunea preoțească în Dieceza de Iași, dieceza sa de origine, care l-a încredințat Moldovei imediat după hirotonire, la 24 iunie 2007.
 
Pr. Mihai Balan a preluat recent și păstorirea Parohiei „Sfântul Alois Scrosoppi”, urmându-i părintelui Vasili Cohanovschi, devenit paroh de Grigorăuca.
 
În timpul sfintei Liturghii de duminică, 23 iunie 2024, credincioșii parohiei au dorit să își exprime aprecierea și recunoștința față de Pr. Mihai, prin gesturi de bunătate și cuvinte de profundă considerație.
 
La eveniment au fost prezenți cei câțiva colaboratori, credincioșii parohiei, precum și reprezentanți ai Fundației „Casa Providenței” și Centrului „Fides”. 
 
Pr. Mihai, a cărui activitate se va încheia oficial la 30 iunie, iind urmat în calitate de paroh de Mons. Cesare Lodeserto, le-a mulțumit credincioșilor din mica comunitate din Buiucani pentru că au împărtășit un drum important în viața sa preoțească, deși mai scurt ca timp în această parohie.
 
O voce comună a însoțit evenimentul: „Dragă părinte Mihai, îți mulțumim pentru ceea ce ai făcut împreună cu noi”.

C. L.