Se încheie pregătirile pentru cea de-a doua ediție a Zilei Diecezane a Familiei, care va avea loc sâmbătă, 15 iunie 2024, la Slobozia-Rașcov, având următoarea temă: „Familia creștină - participare responsabilă la misiunea Bisericii”, preluată din documentul Familiaris Consortio.
 
Evenimentul va avea un program divers și interesant, pregătit cu multă și generoasă dăruire de Sr. Paula Malciuc, responsabil al Oficiului pentru pastorația familiei.
 
Întâlnirea va începe la ora 10.00 cu o rugăciune înaintea Crucii și a icoanei dedicate acestui eveniment, condusă de Pr. Marcin Janusz, adorația euharistică și depunerea de flori de către copii în biserica parohială. Aceasta va fi urmată de mesajul de salut al episcopului Anton Coșa.
 
Tema zilei va fi prezentată de Pr. Alexei Iandîșev-Rumeanțev, preot rus care își desfășoară slujirea în Italia, cu colaborarea surorii Jana-Emanuila Baginskaia. 
 
Sfânta Liturghie va fi prezidată de episcopul Anton Coșa, iar cuvântul său de învățătură va fi un dar pentru toți participanții. În după-amiaza zilei vor fi expuse mărturii pe câteva teme speciale care privesc viața familiilor. Mărturiile vor fi oferite de Vladimir și Cristina Saevsko din Bender, Miihail și Irina Pîslar din Rîbnița, Tomasz și Malgorzata Gorbovskie din Chișinău, și Jadwiga Konopicka, fiica soților Peter și Vladislava Pogrebnîi, care va vorbi despre istoria părinților săi, ce în perioada sovietică s-au dedicat îngrijirii bisericii din Slobozia-Rașcov.
 
Evenimentul se va încheia cu o adorație prezidată de un cuplu căsătorit, un program de dans pentru copii și mesajul de încheiere al episcopului, cu anunțarea locației următoarei întâlniri a familiilor din Anul Jubiliar 2025.

C. L.

Foto: Arhivă