Odată cu începutul Novenei de Crăciun în toate parohiile diecezei, atmosfera de sărbătoare se simte din ce în ce mai mult, și sunt în toi pregătirile pentru Solemnitatea Nașterii Domnului, de la iesle la liturghie, de la cântări la curățenia generală în biserică.

Parohii încep să pregătească liturghiile de Crăciun și în special cele din noaptea de 24 decembrie și 25 decembrie, îndemnând credincioșii comunității să trăiască împreună aceste momente extraordinare ale credinței creștine.

Pregătirile nu se reduc doar la partea liturgică, ci și se manifestă prin atenția potrivită acordată copiilor care frecventează parohia, cărora în mod tradițional trebuie să le dăm dulciuri și nu numai, ascultând cu bucurie colindele lor de Crăciun. Sunt și familii sărace și nevoiașe la care trebuie să ne gândim, pentru care se pregătesc daruri utile și mai ales produse alimentare, pentru ca și ele să sărbătorească frumos Crăciunul.

Parohii sunt implicați și în îngrijirea spirituală a credincioșilor, mai ales prin sacramentul Spovezii, cateheze pentru adulți, tineri și copii în pregătirea pentru Crăciun. Nimic nu trebuie lăsat deoparte pentru ca la Solemnitatea Nașterii lui Isus să se ajungă în mod corect, cu o biserică în sărbătoare și cu o inimile credincioșilor, dispuse să-l primească.

În unele parohii vor fi organizate momente de sărbătoare și împărtășire, cu respectarea tradițiilor locale, astfel încât bucuria de a fi împreună să se manifeste și printr-un moment de prietenie și fraternitate.

În parohii, Solemnitatea Crăciunului este un moment important, deoarece mulți credincioși absenți în timpul anului se întorc, primesc sacramentul Spovezii, doresc să împartă câteva momente cu parohul și cu întreaga comunitate.

De asemenea, parohiile sunt pregătite pentru un „Crăciun trăit în siguranță”, ca să nu existe riscul de contagiune. Indicațiile sunt clare și impun aplicarea regulilor pentru a limita toate riscurile.

C. L.