Pastorația familiilor găsește tot mai mult spațiu în viața parohiilor, grație și acțiunii episcopului Anton Coșa, care a făcut două opțiuni clare: un plan pastoral al cărui obiectiv este pastorația familiei, alături de tineri și vocații, și înființarea Oficiului pentru Pastorația Familiilor, încredințându-l experienței și pregătirii surorii Paul Malciuc.
 
Sora Paula lucrează pentru a-i sensibiliza pe parohi, pentru a-i pregăti pe laici să însoțească familiile din parohii și pentru a transmite fiecare document util al Magisteriului, astfel încât să fie clar și mesajul Papei Francisc în sprijinul familiilor.
 
Au fost programate mai multe întâlniri la nivel de decanate, iar următoarea va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie 2023, la Chișinău.
 
Dar activitatea pastorală este, de asemenea, vie în parohii, în special pentru a însoți noile cupluri pe calea unei căsătorii responsabile și trăite în credință. Zilele trecute, în Parohia Tiraspol a fost organizată o întâlnire a cuplurilor din această parohie și din Parohia Bender. A avut loc un moment de reflecție, condus de Pr. Piotr Kuszman și de câțiva laici care au împărtășit experiența lor de viață de familie.
 
Un moment de convivialitate fraternă și de prietenie a animat întâlnirea.

Credincioșii prezenți, cum ar fi Maria Marușceac, Sokolovskii Volodymyr și Tonea Saevscaia, au comentat cu bucurie participarea lor la eveniment, mulțumind și parohului pentru că a realizat o întâlnire importantă pentru familii.
 
Și Sr. Paula Malciuc a comentat acest eveniment: „Mă bucur să mulțumesc surorilor și preoților din parohiile Tiraspol și Bender pentru organizarea unei întâlniri a familiilor. Sper ca acest început frumos va avea o continuare minunată și va deveni un angajament regulat al parohiilor”.
 
Pastorația familiilor are obiective foarte importante în acest an, pentru care, pe lângă întâlnirile decanale și parohiale, se așteaptă și se lucrează la prima întâlnire diecezană a familiilor, programată să aibă loc la Chișinău la 10 iunie 2023.

C. L.