Duminică, 2 iunie, este sărbătorită cea de-a 53-a Zi Internațională a Comunicațiilor. Cu această ocazie, încă în luna ianuarie, Papa Francisc a publicat un mesaj în care a abordat atât avantajele cât și dezantajele formelor moderne de comunicare, în special comunicarea prin rețeaua de internet.

În mesajul său, Sfântul Părinte afirmă importanța comunicării online, care oferă acces rapid la informații și schimbul de opinii, facilitează dialogul și interacțiunea dintre persoane. În același timp, Papa avertizează și asupra efectelor secundare ale acestui tip de comunicare, inclusiv riscul de dezinformare. De asemenea, Sfântul Părinte avertizează asupra riscului de îndepărtare a oamenilor de viața reală, de comunicarea reală, și implicit de comuniunea cu alți oameni. La final, Papa Francisc îndeamnă la folosirea corectă a internetului, ca o extensie a comunicării reale, ca o resursă pentru întărirea comuniunii dintre oameni și comunități, și nu ca un înlocuitor al acesteia.

Și Dieceza de Chișinău a urmat îndemnul Papei de a folosi corect rețeaua, prin intermediul paginii web și a paginii de facebook, pentru mai buna informare a credincioșilor, mediatizarea evenimentelor importante, a tuturor acțiunilor realizate și întărirea prin aceasta a comuniunii. Un eveniment de o importanță sporită a fost începutul colaborării strânse cu agenția Vatican News, care va permite informarea întregii lumi despre evenimentele desfășurate în dieceza noastră, despre activitățile pastorale și de caritate.

Mihail Țurcanu