A venit și timpul vizitei ad limina apostolorum a Preasfințitului Anton, păstorul diecezei noastre, aceasta fiind întâlnirea pe care, odată la cinci ani, episcopii din întreaga lume o au la Vatican cu Papa și cu dicasteriile Curiei Romane.

Semnificația vizitelor ad limina este abordată și în Directoriul Congregației Episcopilor și afirmă că acestea nu sunt doar niște „simple acte juridico-administrative”. Aceste vizite aduc „o îmbogățire a experiențelor” în slujirea Sfântului Părinte și în „efortul său pentru elucidarea problemelor serioase ale Bisericii și ale lumii”, diferite în funcție de „locuri, timpuri și culturi”.

Întâlnirea Episcopului cu Papa Francisc este programată pentru vineri, 8 noiembrie, dar deja în zilele care o vor preceda, Preasfințitul Anton se va afla la Roma pentru a se întâlni cu diferiți responsabili ai birourilor Curiei Romane, pentru a le prezenta Dieceza noastră și drumul parcurs de Biserica noastră locală.

Vizita va avea loc alături de episcopii Conferinței Episcopale din România. De asemenea, sunt planificate celebrări liturgice în diferite bazilici romane.

Îl însoțim pe Preasfințitul Anton Coșa, păstorul diecezei noastre, în această călătorie importantă, cu rugăciunea noastră, așteptând salutul și binecuvântarea Sfântului Părinte pentru Dieceza de Chișinău.

Mihail Țurcanu