În după-amiaza zilei de duminică, 5 noiembrie 2023, episcopul Anton Coșa a condus un pelerinaj al credincioșilor la marele cimitir „Sfântul Lazăr” din capitală, în prezența parohilor din oraș și a altor preoți. 
 
Rugăciunea Sfântului Rozariu a călăuzit pelerinajul pas cu pas printre numeroasele morminte, iar o rugăciune a fost înălțată bunului Dumnezeu pentru numeroșii credincioși catolici înmormântați în acest cimitir, precum și pomenirea în rugăciune a episcopilor, preoților și diaconilor decedați. 
 
Pomenirea credincioșilor răposați, așa cum ne învață Biserica, este un moment de atenție încrezătoare față de cei care trăiesc deja în prezența lui Dumnezeu. Într-adevăr, în timpul pelerinajului s-a invocat pentru ei darul milostivirii, iar în beneficiul lor s-a aplicat indulgența plenară, pe care Biserica o acordă în aceste zile de pomenire a morților. 
 
A beneficia de harul special al „indulgenței plenare” este încă posibil timp de câteva zile după 2 noiembrie, fiind necesară vizitarea bisericii parohială și recitarea rugăciunii „Tatăl Nostru” și a Crezului. În plus, este necesar sacramentul Spovezii, participarea la sfânta Liturghie și rugăciunea conform intențiilor Papei. 
 
În timpul pelerinajului la cimitirul „Sfântul Lazăr”, recitarea Sfântului Rozariu, rostit în trei limbi, română, rusă și polonă, i-a unit pe toți credincioșii la picioarele Fecioarei Maria, mijlocirea căreia a fost implorată pentru mântuirea sufletelor credincioșilor răposați. 
 
Acest act de credință a încheiat celebrările de pomenire a răposaților în cimitirele din Chișinău și în celelalte cimitire din țară, unde sunt prezenți credincioși catolici.

C. L.

Galerie foto