În contextul Anului Vieții Consacrate, în desfășurare în Biserica universală, între 17-19 septembrie 2015 a avut loc pelerinaj persoanelor consacrate din Dieceza de Chișinău la sanctuarul marian de la Berdiciv (Ucraina), la care au luat parte 14 persoane din diferite congregații. Intenția pelerinajului era de a-i aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vocației, de a-i încredința Maicii Domnului misiunea pe care o desfășoară spre binele oamenilor și de a se ruga pentru vocații la viața consacrată în Dieceza de Chișinău.

Afară de pelerinajul la sanctuarul de la Berdiciv, pelerinii au vizitat surorile din Congregația Micilor Surori ale Inimii Neprihănite a Mariei din Vinița, care le-au oferit cazare. Un alt punct de referință în cadrul acestui scurt dar rodnic pelerinaj a fost capitala Ucrainei, orașul Kiev, fiind vizitate importante atracții turistice și cu valoare spirituală: catedrala din Kiev, biserici catolice și ortodoxe, monumente și renumitul Maidan.

Acest pelerinaj le-a oferit persoanelor consacrate posibilitate nu numai de a se ruga împreună și de a vizita locuri frumoase, ci și a fi împreună, de a împărtăși bucuriile și provocările unei vieți închinate lui Dumnezeu.

Sr. Renata Bemben