Pelerinajul tinerilor din Dieceza de Chişinău la Ziua Mondială a Tinerilor de la Madrid 2011 a început joi seară cu Sf. Liturghie şi binecuvântarea în Catedrala din Chişinău. Zilnic îi vom însoţi pe acest drum pe tinerii noştri, postând mesajele trimise după fiecare etapă a acestui pelerinaj.
 
Puteţi vedea mai multe foto accesând linkul: http://www.flickr.com/photos/jmj2011
 
Iată prima corespondenţă:
 
(1) Mergem să ne întâlnim cu Biserica întreagă!
 
 
 
 
 
 
 
Ieri, 11 august un grup de 108 persoane constituit din tineri, preoţi si persoane consacrate, au pornit in pelerinaj spre Madrid.
 
 
 
 
Pelerinajul tinerilor moldoveni, la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI a început cu sf. Liturghie. Tinerii au avut posibilitatea de a primi sf. Impartasanie si binecuvântarea lui Dumnezeu. De asemenea tinerii pelerini  au avut sansa de a cunoaste persoanele care i-au susţinut in obţinerea vizelor, ambasadorul Italiei Stefano de Leo si Don Cesare Lodeserto.
 
 
 
 
Inainte de plecare, tinerii au fost repartizati in patru grupe responsabilii de grup fiind cei patru preoţi care ne însoţesc׃ Pr. Mihai, Pr. Stanislav, Pr. Hiagi si Pr. Marcin.
 
Fiecare a primit rechizitele de călătorie necesare׃ caiet de cântece, pălării şi un ghid scurt “În drum spre Madrid”.
 
Plini de entuziasm şi feţele radiind de bucurie, pelerinii au inaintat catre autocare, traversând hotarul patriei noastre către prima destinaţie, Oradea-România.
 
 
 
 
Astăzi întregul grup se va îndrepta spre următoarea destinaţie – Veneţia.