Mons. Cesare Lodeserto, vicar general al Diecezei de Chișinău, se află în aceste zile la Roma, pentru a participa, reprezentând Republica Moldova, alături de reprezentanți ai 70 de națiuni. la Congresul internațional pastoral dedicat persoanelor în vârstă.

„Când am citit, la Dicasterul pentru familie, despre realizările Bisericii Catolice în Republica Moldova și cum îngrijește de săraci, am simțit datoria să vorbesc despre asta la Congres”. Aceasta a fost declarația cardinalului Kevin Farrell, prefect al Dicasteriului pentru laici, familie și viață, la începutul întâlnirii.

Congresul, dorit de Papa Francisc, tratează tema persoanelor în vârstă, situația lor în lume și ia în considerare diferitele experiențe ecleziale în serviciul bătrânilor.

Mons. Cesare Lodeserto a prezentat acțiunile Diecezei de Chișinău în beneficiul persoanelor în vârstă, de la cantinele sociale la serviciile medicale la domiciliu, și angajamentul preoților parohi în serviciul bătrânilor.

Obiectivul Congresului este de a reevalua rolul persoanelor în vârstă, inclusiv în cadrul Bisericii, ca subiecți activi capabili să transmită, în ciuda vârstei, mesaje pozitive într-o societate care încă are nevoie de înțelepciunea lor.