La data de 29 iunie a avut loc sarbatoarea hramului din Petropavlovca Sfintii Petru si Paul. Anul acesta este dedicat in mod special jubilelui de 25 de ani de la infiintarea primelor struturi ale Diecezei de Chisinau. Toate parohiile care au sarbatorit si vor sarbatori hramul propriei comunitati vor adresa rugaciuni de multumire pentru tot ceea ce bunul Dumnezeu ne-a daruit in tot acest timp.

Daca privim retrospectiv atat la evolutia Diecezei cat si a parohiilor, cred ca suntem de acord cu totii ca tot meritul ii apartine numai lui Dumnezeu si toti trebuie sa-i recunoscatori numai lui pentru tot ceea ce s-a realizat. Au fost prezenti toti preotii din Decanatul de Nord, un preot din Chisinau, persoane consacrate din Balti si Glodeni, pelerini din Balti, Glodeni, Starcea si Grigorauca. Au mai fost prezenti un diacon si trei seminaristi din Polonia.

Ca niciodata, credinciosii comunitatii au raspuns cu bucurie si au participat in numar mare la hramul jubiliar al Parohiei. Au fost doua zile de pregatire a credinciosilor, iar la predica de hram, pr. Decan Stanislav a accentuat importanta activa a fiecarui membru in parohie, importanta jubileului si mai ales necceasitatea de fi adevarti apostoli ai lui Cristos ca si Sfintii Apostoli Petru si Pavel in parohiile noastre,in Dieceza noastra, in famiiile noastre, in tara noastra si in lume.

Dupa Sfanta Liturghie, ca de obicei, dupa ce toti ne-am edificat spiritul si ne-am rugat pentru toti cei care au lucrat cu ravna in parohie, fie in viata, fie au trecut la Domnul, a avut loc si agapa fraterna ce a avut loc intr-un local din Sangerei. Multumim lui Dumnezeu pentru tot si Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.

Pr. Daniel Medveș