În ziua de 2 noiembrie, conform cu calendarul catolic, în întreaga Biserică, în Polonia sau România, în Italia sau Spania, sunt pomeniți credincioșii răposați. În acest sens, credincioșii catolici din parohiile din Chișinău, împreună cu păstorul diecezei, Preasfințitul Anton Coșa, cu părinții parohi și ceilalți confrați preoți au celebrat această zi în bisericile parohiale și în cimitirele orașului.
 
Sâmbătă, 2 noiembrie, au fost celebrate în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău două sfinte liturghii, în cadrul cărora s-au pomenit toți răposații. Această tradiție datează de foarte mulți ani. Apoi, au fost binecuvântate mormintele din cimitirul de pe str. Valea Trandafirilor și din cimitirul de pe str. Armenească. În cimitirul polonez de pe str. Valea Trandafirilor au participat și reprezentanții ambasadei si consulatului Poloniei, împreună cu alți colaboratori, care au dorit să transmită și un cuvânt de încurajare și îndemn credincioșilor polonezi, la pastrarea și continuarea acestor tradiții poloneze, pentru a rămane uniți cu patria de origine, Polonia, și cu polonezii de pretitindeni, care se consideră parte integrantă a națiunii polone. De asemenea, au transmis și un salut din partea Excelenței Sale Bartłomiej Zdaniuk ambasadorul Republicii polone la Chișinău, aflat peste hotare.
 
Duminică, 3 noiembrie, au fost binecuvântate mormintele din cimitirul „sf. Lazăr” de pe str. Doina. În fiecare an, cu ocazia zilei comemorării răposaților, are loc o procesiune cu cinci stațiuni, în timpul căreia sunt pomenite sufletele răposaților. În cadrul acestei procesiuni sunt recitate misterele de slavă ale sfântului Rozariu.
 
Această pomenire a răposaților subliniază credința în Învierea lui Cristos. Căci după cum spune sfântul Paul: „dacă Cristos nu a înviat (...) zadarnică este credința voastră.” (1Cor 15,14)
 
Odihna veșnică dă-o tuturor răposaților, Doamne,
 
Și lumina fără de sfârșit să le strălucească,
 
Să se odihnească în pace!
 
Pr. Gabriel Cochiorca