Moartea e nimic. Am trecut doar de cealaltă parte. Aceste cuvinte ale sfântului Augustin reprezintă atitudinea creștinului în fața inevitabilității morții. Mai mult, același mare sfânt al Bisericii scria încă: Dacă mă iubești, să nu plângi. Să nu plângi pentru plecarea mea. Poate (sau poate nu) ne cuprinde totuși un sentiment de profundă durere aflând că un bun prieten al Diecezei de Chișinău – Pr. Alfred Weiss – a trecut de cealaltă parte. Dar să urmăm sfatului doctorului de Hippona: dacă l-am iubit, să nu plângem. Aș adăuga: să ne rugăm! Părintele a fost chemat la cele veșnice în dimineața zilei de 21 martie 2017, în urma unui accident vascular cerebral.

Părintele Alfred Weiss s-a născut la 23 noiembrie 1937 la Viena, capitala Austriei. A urmat cursurile seminarului iezuit, fiind hirotonit totuși preot diecezan la 29 iunie 1960 la Viena, îndeplinind pe parcursul anilor mai multe misiuni în Arhidieceza de Viena, din 1968 ocupându-se și de „Familia Kolping”. După înființarea „Kolping România”, la îndemnul episcopului de Iași, Preasfințitul Petru Gherghel, în anul 1991 a venit în Republica Moldova, înființând „Familii Kolping” la Chișinău, Bălți și Crețoaia. De atunci, a rămas un prieten fidel al Bisericii noastre locale, venind deseori în vizită. În anul 2003, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație „Caritas Moldova”, misiune pe care a îndeplinit-o până în anul 2015.

Ne rugăm lui Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare și a fericitului Adolf Kolping, pentru ca să-l primească în rândul aleșilor săi în ceruri, unde să-i contemple chipul dătător de lumină.

Înmormântarea Pr. Alfred va avea loc la 7 aprilie, la Viena.

Odihna veșnică dă-o lui, Doamne, și lumina fără de sfârșit să-i strălucească.