Pr. Andrea Ballan, paroh al Parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău, este noul superior al comunității saleziene din Moldova.
 
La sfânta Liturghie de luare în posesie, pe lângă Pr. Sergio Bergamin și Fr. Corrado Camparmo, care fac parte din comunitatea din Moldova, au mai participat Pr. Paolo Pontoni, vicar al superiorului provincial responsabil pentru Moldova, și Pr. Massimo Zagato, responsabil pentru pastorația tineretului. La liturghie au luat parte și unii confrați salezieni din România.
 
Pr. Andrea Ballan a sosit în Moldova anul trecut pentru a îndeplini funcția de paroh, pe care continuă să și-o asume, împreună cu responsabilitatea de superior al comunității, succedându-i Pr. Andrei Munteanu, transferat în altă misiune.
 
Episcopul Anton Coșa i-a exprimat cele mai calde urări noului superior, al patrulea de la venirea salezienilor în Moldova, șaisprezece ani în urmă.
 
Episcopul a spus: „Îi doresc părintelui Andrea să-și îndeplinească misiunea în spiritul sfântului Ioan Bosco, căruia încrederea în Dumnezeu și iubirea pentru tineri, pe lângă devotamentul față de Sfânta Fecioară Maria, i-au îmbogățit inima și l-au condus la sfințenie”.
 
Zilele trecute, Pr. Andrea Ballan a sărbătorit și împlinirea a 19 ani de la hirotonirea preoțească, care a avut loc la 22 iunie 2002 în Italia.

C. L.