Părintele Andrea Ballan SDB, paroh al Parohiei „Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău și superior al comunității saleziene, a fost numit de Preasfințitul Anton Coșa păstor al Parohiei „Sfântul Anton de Padova” din Crețoaia, succedându-i Pr. Andrei Dăscălașu care s-a întors în Dieceza de Iași (România).

Când a apărut necesitatea numirii noului paroh de Crețoaia, episcopul de Chișinău a cerut sprijinul familiei călugărești a salezienilor. Răspunsul pozitiv a venit de la provincialul acestora, după ce a ascultat opiniile comunității din Chișinău și ale consiliului său provincial și a primit și consimțământul superiorului general.

„Am găsit în salezieni – a spus episcopul Anton Coșa – înțelegere și disponibilitate, bine conștienți de povara pe care o au de a gestiona două parohii, pe lângă oratoriu și școala profesională. A fost un dialog deschis și sincer cu provincialul salezienilor, căruia îi mulțumesc, pe lângă înțelegerea din partea Pr. Andrea Ballan și a Pr. Sergio Bergamin”.

Pr. Andrea Ballan, deși a primit deja numirea de paroh, va intra în posesia parohiei duminică, 15 august, în Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Pr. Andrea Ballan a venit în Moldova în 2020, primind misiunea de paroh al Parohiei „Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău, iar în iunie a.c. a fost numit și superior al comunității saleziene, în locul Pr. Andrei Munteanu, transferat la Roma.

Întreaga comunitate diecezană îi urează Pr. Andrea Ballan haruri și roade în noua sa misiune.

D.C.