Pr. Andrea Ballan este un nou membru al comunității saleziene care a sosit în dieceza noastră și care, la 11 octombrie, prin decretul episcopului Anton Coșa, va prelua funcția de paroh al Parohiei „Sfânta Fecioară Maria Ajutorul Creștinilor” din Chișinău.

De origine italiană și hirotonit preot la 22.06.2002, Pr. Andrea și-a îndeplinit slujirea în Italia, Irlanda și Rusia. O importanță deosebită o are experiența sa în Rusia, unde între 2002 - 2017 a activat în centrul de formare profesională „Don Bosco” din Gatcina, unde a fost și șef al oratoriului și activităților extra-didactice, profesor de engleză, director colaborator al parohiei.

În Italia a obținut bacalaureatul în filosofie și teologie, precum și o diplomă în limbi străine și literatură (rusă și engleză) la Universitatea din Veneția.

Intrarea sa în familia saleziană datează din 1994.

După cum sa menționat, el va prelua funcția de paroh, înlocuindu-l pe Pr. Sergio Bergamin, precum și alte atribuții în cadrul activității salezienilor din Chișinău.

Părintelui Andrea îi sunt adresate cuvintele de salut din partea tuturor confraților preoți, persoanelor consacrate și laicilor, precum și considerația Episcopului, care l-a primit, mai ales datorită cunoștințelor sale de limbă rusă.

C. L.