După 13 ani de slujire în Moldova, Pr. Krzysztof Płonka, paroh al Parohiei „Sfânta Ana” din Ungheni și al filialei „Sfântul Ioan Paul al II-lea” din Sculeni, părăsește Moldova pentru a se întoarce în Polonia, unde va prelua o altă misiune pastorală. În Dieceza de Chișinău Pr. Krzysztof a fost, de asemenea, responsabil pentru Comisia Liturgică.
 
Comunitatea parohială își va lua rămas bun de la Pr. Krzysztof duminică, 1 mai, în cadrul unei celebrări prezidate de episcopul Anton Coșa, și, în aceeași zi, Pr. dr. Petru Ciobanu, în prezent cancelar episcopal, va fi instalat la Ungheni în calitate de paroh.
 
Comunitatea catolică din Ungheni îi este foarte recunoscătoare Pr. Krzysztof Płonka pentru slujirea sa pastorală, pentru dăruirea și constanța sa. În pofida numărului mic de credincioși, Pr. Krzysztof a reușit întotdeauna să adune și să-i implice în viața parohiei pe toți, până la ultima și importantă decizie de a pune la dispoziție unele spații ale parohiei pentru primirea refugiaților.
 
Pr. dr. Petru Ciobanu va fi noul paroh și a primit cu entuziasm decizia episcopului, cu toată convingerea că va putea dărui credincioșilor din Ungheni experiența sa de preot al lui Dumnezeu. Mai trebuie spus că Pr. Petru este originar din aceeași regiune.
 
„Le sunt profund recunoscător – a spus episcopul Anton Coșa – celor doi preoți. Pr. Krzysztof Płonka pentru angajamentul său în Ungheni și mă bucur, de asemenea, că, în pofida plecării sale, va păstra legătura cu dieceza și va colabora cât mai mult posibil. Îi sunt recunoscător Pr. Petru Ciobanu pentru disponibilitatea generoasă, știind că acceptă o sarcină care cere sacrificii”.

C. L.