Sâmbătă, 29 iunie, Preasfințitului Anton Coșa l-a prezentat comunității italiene pe Pr. Massimiliano Mazzotta, care a sosit în Moldova din Arhidieceza de Lecce ca preot fidei donum,  preluând oficiul de rector ecclesiae al Capelei situate în Cenacolul „Regina Pacis“.

Episcopul a dorit ca acest cenacol să devină un adevărat centru pastoral în care să se continue asistența spirituală a comunității italiene, care să aibă și o funcție pastorală mai largă, cu implicarea tuturor credincioșilor care intenționează să participe la ea, având în vedere și dezvoltarea urbanistică a acelei părți a orașului în care se află.

Pr. Massimiliano a preluat funcția de rector ecclesiae al capelei Cenacolului „Regina Pacis” de la Mons. Cesare Lodeserto, care este fondatorul acestei instituții ecleziale, în anul 2008. Concomitent cu această componentă pastorală, alături s-au născut și alte două proiecte familiale, care sunt administrate de Fundația „Regina Pacis”.

Preasfințitul Anton, care a luat cuvântul în timpul liturghiei, a subliniat, în primul rând, importanța schimbării, la un anumit moment în viața preoților, de la un oficiu pastoral la altul, ca un bine pentru preot și un bine pentru comunitate, care primește astfel un nou suflu în misiunea sa. În plus, prezența Pr. Massimiliano va da cu siguranță un impuls credincioșilor locali.

La liturghie au participat prietenii comunității italiene. De asemenea, au fost prezente Surorile Providenței și misionarii laici italieni din Mișcarea „Reînnoirea în Duhul Sfânt”, care au animat liturghia.

Evenimentul a fost, de asemenea, un prilej de a-i felicita pe Mons. Cesare și Pr. Massimiliano cu ocazia aniversării hirotonirii preoțești.