Pr. Roman Popravka se întoarce în Ucraina, după mai bine de douăzeci de ani de slujire în Moldova, timp în care a păstorit credincioșii de rit oriental și a fost paroh al Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului”.
 
Cu această ocazie, în mesajul săi, PS Anton Coșa a ținut să-i mulțumească pentru anii de slujire și dedicație.
 
„La încheierea slujirii pastorale în comunitatea greco-catolică din Moldova - a spus PS Anton - și în perspectiva întoarcerii dumneavoastră în Ucraina, primiți mulțumirile mele din toată inimă pentru darul prezenței dumneavoastră în Dieceza de Chișinău. Primiți profunda recunoștință din partea mea și din partea tuturor celor care v-au apreciat prezența și au primit atâta bine din partea dumneavoastră”.
 
Pr. Roman a păstorit comunitatea credincioșilor de rit oriental din anul 1999, când a fost trimis în Moldova pentru această misiune. Nu este o comunitate mare, dar a rămas întotdeauna devotată tradițiilor sale, iar Pr. Roman i-a îndrumat și le-a menținut unitatea în această perioadă.
 
Acum Pr. Roman se întoarce în Ucraina, unde Episcopul greco-catolic de Odessa, îl va desemna într-o altă parohie. Se încheie o experiență pastorală, pentru a relua slujirea în Ucraina, țara din care provine și în care și-a văzut maturizată vocația preoțească.
 
Cu siguranță, Pr. Roman va purta în inima sa recunoștința și bucuria întregii dieceze.

C. L.