Sărbătoare în comunitatea parohială din Grigorăuca și Petropavlovca, duminică, 18 septembrie, care l-a întâmpinat pe noul paroh, Pr. Vasili Cohanovschi, prezentat de episcopul Anton Coșa. Pr. Vasili Cohanovschi îi urmează Pr. Victor Pogrebonoi, care a slujit comunitatea timp de aproape doi ani, împreună cu Pr. Franț Pogrebnoi.
 
Prima celebrare a avut loc în filiala din Petropavlovca, pentru ca ulterior să fie celebrat ritul introducerii în oficiul de paroh al Parohiei „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Grigorăuca.
 
În cadrul ambelor liturghii, noul paroh a fost întâmpinat cu bucurie de credincioși, dar și de primarul local, care a fost întotdeauna apropiat de comunitatea catolică.
 
Episcopul le-a reamintit credincioșilor cât de important este darul unui preot în slujirea comunității și cum, sub îndrumarea acestui tânăr preot, vor putea parcurge împreună drumul evanghelizării și al convertirii pastorale necesare.
 
Pr. Vasili a primit cu entuziasm această nouă misiune, după ce a păstorit Parohia „Sfântului Alois Scrosoppi” din Chișinău.
 
La celebrare a fost prezent și Pr. Stanislav Obreja, decanul de Nord, care l-a asistat pe episcop în toate etapele liturgice și canonice ale introducerii în oficiu a noului paroh.

C. L.