Care sunt sentimentele ce ne copleșesc atunci când auzim despre moartea unui preot? Poate fi, omenește vorbind, un sentiment de durere, de tristețe, de mâhnire. Dar îmi amintesc mereu, aflând despre moartea unui slujitor al altarului, de cuvintele sfântului Ioan Paul al II-lea din Scrisoarea către bătrâni: „Simt o mare pace la gândul momentului în care Domnul mă va chema: de la viață în viață!” (17) Cuvinte care mă mângâie și-mi sau speranță în fața morții, de care nimeni nu putem scăpa.
 
Aceleași gânduri le-am simțit aflând despre trecerea în casa Tatălui a Pr. Władislaw Jadowski SCJ, care, timp de mai mulți ani, a fost paroh al Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din orașul Bender. Părintele a murit la 1 iulie 2020, în casa Congregației Preasfintei Inimi a lui Isus din Clairefontaine (Belgia).
 
Pr. Władislaw s-a născut la 21 iunie 1959. Prima profesiune a depus-o la 21 septembrie 1980, fiind hirotonit preot pentru Congregația Preasfintei Inimi a lui Isus la 10 iunie 1986. Și-a început activitatea sa misionară în Dieceza de Chișinău în anul 2001, fiind, timp de nouă ani, paroh al comunității din Bender, unde a și început zidirea bisericii. Pentru o perioadă a fost și asistent spiritual al Legio Mariae. După plecarea sa din Dieceza de Chișinău, a activat ca misionar al Congregației, ultimii ani muncind spre slava lui Dumnezeu în localitatea Clairefontaine din Belgia, unde congregația dehoniană are o casă.
 
Preasfințitul Anton Coșa, care i-a apreciat mereu munca depusă spre binele spiritual și material al credincioșilor catolici din orașul Bender, îi mulțumește lui Dumnezeu pentru acest preot și exprimă cele mai sincere condoleanțe apropiaților răposatului părinte, precum și Congregației Preasfintei Inimi a lui Isus și îndeamnă toți preoții, persoanele consacrate și întregul popor al lui Dumnezeu la rugăciune pentru odihna veșnică a Pr. Władislaw.
 
Requiescat in pace!
 
Pr. dr. Petru Ciobanu