La Praga s-a desfășurat reuniunea anuală a Secretarilor Conferințelor Episcopale Europene, organizată de CCEE, la care Biserica moldavă a fost reprezentată de mons. Cesare Lodeserto.

Temele tratate fundamentale au fost: raportul între Sfântul Scaun și Conferințele episcopale, Sinodul despre familie, Jubileul Milostivirii și prezentarea recentei Enciclici a Papei Francisc ”Fii lăudat!”.

Lucrările au fost prezidate de Secretatul General al CCEE p. Duarte da Cunha, dar cu prezența unor relatori iluștri ca S.E.Mons. Claudio Maria Celli, Președinte al Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale și Federico Lombardi, Director al Sălii de presă vaticană. Mons. Lodeserto a prezentat în cadrul adunării parcursul Bisericii catolice modovene și în particular programul noii evanghelizări, noile forme de comunicare și nevoile crescânde.

 

Devine din ce în ce mai important reprezentarea Bisericii Catolice din Moldova în cadrul CCEE, deoarece împărtășirea problematicilor și proiectelor ajută la maturizarea unor alegeri noi pentru viața pastorală, creșterea ecclezială și implicarea socială. Următoarea întâlnire va fi la sfârșitul lunii iunie la Vilnius, unde mons. Cesare Lodeserto va fi relator în adunarea ecclezială europeană pe tema emigrației.

Mons. Cesare Lodeserto