Episcopul a salutat cu recunoștință mesajul de felicitare pe care Președintele Republicii Moldova, dna Maia Sandu, l-a adresat pentru Fundația „Caritas Moldova”.
 
Ieri, Președintele a trimis o scrisoare oficială către Fundația „Caritas Moldova”, mulțumindu-le pentru munca depusă până acum în beneficiul refugiaților ucraineni, cu forțele desfășurate cu multă grijă, manifestându-și în același timp dorința de a continua colaborarea pentru binele poporului Moldovei.
 
Aceste manifestări de recunoștință l-au bucurat și pe PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, care a emis o notă în care a mulțumit președintelui pentru acest gest de atenție: „În calitate de fondator al Caritas Moldova, mă bucur sincer pentru apreciere și îi mulțumesc președintelui țării pentru aceasta”.
 
În același timp, episcopul a amintit că aprecierea trebuie adresată și „întregii echipe a Bisericii Catolice din Moldova, pentru că împreună s-a realizat totul. Caritas Moldova, datorită donatorilor americani și europeni, a fost mai vizibilă, dar am fost cu toții o mare și autentică echipă de caritate”.
 
Episcopul este conștient de munca intensă pe care o desfășoară zilnic Fundația „Caritas Moldova” și îi este recunoscător pentru aceasta, dar urmărește îndeaproape și activitatea celorlalte organizații sociale, precum și implicarea, nu întotdeauna vizibilă, dar reală, al parohiilor și al comunităților religioase.

C. L.