La 12 iunie, zi în care întreaga Biserică Universală aduce laude Inimii Preasfinte a lui Isus, comunitatea catolică din Stăuceni și-a sărbătorit hramul, într-o atmosferă caldă și plină de afecțiune față de Inima străpunsă de iubire a Mântuitorului.

Preoți veniți din diferite parohii ale Diecezei de Chișinău, avându-l în mijloc pe păstorul nostru, PS Anton Coșa, pelerini veniți din Chișinău și Orhei, credincioși ai comunității din Stăuceni, bucuria cărora a fost mărită de prezența la sărbătoare a Pr. Klaus Kniffki SVD, primul paroh al comunității, toți împreună au oferit jertfa sfintei Liturghii drept mulțumire pentru iubirea infinită ce se revarsă asupra omenirii din inimă străpunsă a Răscumpărătorului. O intenție specială, propusă de păstorul diecezei la începutul sfintei Liturghii, a fost pentru sfințirea preoților.

Sărbătoarea hramului a fost precedată de trei zile de reculegere, ținute de Pr. Vasili Cohanovschi, vicar de Bălți, care i-a introdus pe credincioși în misterul Inimii Preasfinte, el fiind și cel care a ținut și predica din ziua de hram, accentuând rolul inimii în istoria biblică și în mântuirea noastră.

Sfânta Liturghie, începută la ora 11.00 a umplut până la refuz biserica din localitate, parohul comunității, Pr. Roman Czajka SVD, la sfârșitul ei, aducând mulțumiri PS Anton Coșa, Pr. Klaus Kniffki, Pr. Vasili Cohanovschi, celorlalți preoți, precum și tuturor credincioșilor veniți din alte comunități, pentru ca într-un singur glas să-i aducă mulțumire și preamărire Inimii lui Isus. La sfârșitul Liturghiei, îngenunchiați în fața preasfântului Sacrament, toți împreună s-au rugat cântând Litania Preasfintei Inimi a lui Isus, după care au primit binecuvântarea cu Isus din Euharistie.

Hrana spirituală primită de fiecare a fost suplinită și de hrana materială la o masă frățească, oferită cu amabilitate de comunitate.

Pr. Petru Ciobanu