Sâmbătă, 16 iunie Parohia „Preasfânta Inimă a lui Isus” a sărbătorit hramul comunităţii, solemnitate care i-a adunat în frumoasa bisericuţă din Stăuceni pe credincioşii parohiei, împreună cu pelerini din Chişinău. Sf. Liturghie a fost celebrată de Preasfinţitul Anton împreună cu 15 preoţi din diferite parohii ale diecezei. Chiar dacă nu s-a spus, comunitatea din Stăuceni a trăit în această zi şi un moment aniversar: se împlinesc 15 ani de când pr. Klaus a început să celebreze în mod regulat aici Sf. Liturghie, mai întâi într-o mică capelă din casa parohială.

 

Acum, comunitatea parohială numără aproape 200 de credincioşi, cu mulţi copii şi tineri plini de entuziasm, cu iniţiative şi proiecte sociale de anvergură, realităţi care îşi au izvorul în milostivirea Inimii Preasfinte a lui Isus, aşa cum accentua în predica sa şi pr. Stanislav Obreja, vicar de Bălţi şi fiu al satului.

 

Sf. Liturghie s-a încheiat cu devoţiunea în cinstea Inimii lui Isus şi binecuvântarea cu Sf. Sacrament, după care toţi cei prezenţi, preoţi şi credincioşi au fost invitaţi la o agapă frăţească.