Episcopul de Chișinău, Preasfințitul Anton Coșa a participat joi, 24 decembrie, împreună cu vicarul general, Mons. Cesare Lodeserto, la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Evenimentul a avut loc în sala Palatului Republicii, cu participarea înalilor oficiali de stat, reprezentanților corpului diplomatic și ai altor invitați.

A fost un moment solemn și important în viața țării, în care cu siguranță nu puteau lipsi reprezentanții Bisericii Catolice, împreună cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe și reprezentanții altor culte prezente în Moldova.

Atât la intrare, cât și la ieșirea din sală, doamna Maia Sandu a dat din cap tuturor reprezentanților cultelor prezenți.

„Biserica Catolică - a comentat episcopul Anton Coșa – manifestă întotdeauna respect față de autoritățile statale, recunoscând valoarea și angajamentul acestora față de binele țării. Am avut întotdeauna un dialog deschis și sincer cu diferiții reprezentanți autorizaților țării. Biserica Catolică este o minoritate din punct de vedere al numărului, dar are o istorie foarte importantă prin lucrările realizate și prezența pe acest teritoriu. La aceasta se adaugă angajamentul actual pentru operele de caritate, realizate din dragoste și atenție față de Moldova. Mai mult, datoria noastră este să ne rugăm și pentru autoritățile țării, astfel încât acestea să fie mereu în slujba binelui comun”.