Cu ocazia vizitei primului ministru al Ungariei, Viktor Orbán, în Republica Moldova, Preasfințitul Anton Coșa avut plăcerea de a se întâlni, la reședința episcopală, cu doamna Anikó Lévai, soția șefului guvernului maghiar. Vizita are loc în continuarea bunelor relații care au legat întotdeauna Ungaria de Biserica Catolică din Rep. Moldova.
 
Episcopul Anton Coșa a întâmpinat-o pe soția primului ministru la intrarea în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, împreună cu vicarul general, cancelarul Curiei Episcopale, preotul paroh și vicarul parohial. După vizitarea Catedralei și o scurtă pauză pentru rugăciune în capela Maicii Bunului Sfat, a urmat o discuție cordială în episcopie.
 
Doamna Anikó Lévai i-a adus episcopului de Chișinău nu doar salutul prim-ministrului, venit la Chișinău pentru diferite întâlniri oficiale, ci și atenția și respectul Ungariei pentru tot ceea ce desfășoară Biserica Catolică în Republica Moldova, cu o mare grijă pentru copii și săraci. Fiind deosebit de interesată de prezența Bisericii Catolice în Republica Moldova, și adresând Episcopului numeroase întrebări, doamna Anikó Lévai a vrut să afle care sunt diferitele activități ale Diecezei de Chișinău, în special în serviciul săracilor.
 
Cu această ocazie s-a vorbit și despre următorul Congres Euharistic Internațional, care ar trebui să aibă loc în lunile următoare la Budapesta, și la care este așteptată și participarea Preasfințitului Anton Coșa.