Cu ocazia vizitei ministrului federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, ES Sebastian Kurz, la 3 februarie a.c., în prezența Domnului Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a fost deschisă Ambasada Austriei la Chișinău. În anul 2017, Austria a preluat președinția în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare, fapt care impune anumite angajamente și responsabilități în vederea intensificării dialogului și parteneriatului acestei organizații cu țara noastră.

Austria este prezentă în țara noastră prin diverse instituții și organizații, atât în sfera businessului mic și mijlociu, cât și în domeniul acțiunilor societății civile și asistenței sociale și umanitare. În acest sens, instituțiile caritative fondate de Episcopia Romano-Catolică de Chișinău și altele care activează în țara noastră au o experiență de conlucrare eficientă în domeniul social cu organizațiile din Austria. În această privință, e de menționat, în primul rând, Caritas-Viena, Concordia – Proiecte Sociale, organizația „Kolping Austria”, precum și Agenția Austriacă de Dezvoltare, care au contribuit și contribuie la soluționarea multiplelor probleme sociale din Moldova. Implicarea activă a diecezei noastre în astfel de acțiuni caritative a făcut ca la deschiderea ambasadei să fie invitat și Preasfințitul Anton Coșa, episcop de Chișinău, alături de care a fost prezent și diaconul Edgar Vulpe.

La deschiderea oficială a Ambasadei Austriei a fost invitat și Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, care, la rugămintea Excelenței Sale Christine Freilinger, ambasadorul Austriei, a celebrat ritualul sfințirii localului respectiv.

Pr. diacon Edgar Vulpe