Pe 6 ianuarie, odată cu solemnitatea Epifaniei Domnului, se împlinește și cea de-a douăzecea aniversare a consacrării ca episcop a Preasfințitului Anton Coșa. În această zi, Episcopul va prezida sfânta Liturghie în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, începând cu ora 10.00, în prezența întregii comunități, adunate în rugăciune alături de întreaga dieceză, pentru a-l lăuda pe bunul Dumnezeu.

Preasfințitul Anton a fost consacrat episcop la 6 ianuarie 2000 de către sfântul Ioan Paul al II-lea, în Bazilica Sfântul Petru, după ce a slujit timp de câțiva ani în calitate de Administrator Apostolic. Din acea zi, prin slujirea episcopală, conduce Biserica Catolică din Republica Moldova, întărită prin darul Duhului Sfânt, pentru binele comunității, care îl iubește și îl îmbrățișează ca păstor.

Dieceza de Chișinău, cu tot clerul, persoanele consacrate, credincioșii laici și toți prietenii, aflați mai aproape sau mai departe, este unită în jurul episcopului Anton Coșa, pentru a ridica un imn de laudă și mulțumire bunului Dumnezeu.

Pe 6 ianuarie, toate comunitățile catolice din Republica Moldova își vor aminti în rugăciune de Episcopul de Chișinău și îi vor cere Domnului harul înțelepciunii Bunului Păstor.

La Mulți Ani, Preasfințite Anton Coșa, în slujirea Bisericii noastre locale, care își iubește Episcopul!