În zilele de 14 și 15 august 2024, Dieceza de Iași (România) a trăit tradiționalul pelerinaj marian diecezan la sanctuarul de la Cacica, cu o succesiune de liturghii și rugăciuni care au adunat, ca în fiecare an, numeroși preoți, persoane consacrate și credincioși.

Miercuri seara, 14 august 2024, în ajunul solemnității Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Anton a prezidat liturghia dedicată tinerilor, seminariștilor și persoanelor consacrate, predica fiind ținută de Pr. Gabriel-Iulian Robu, predicatorul celebrărilor din acest an de la Cacica. La începutul liturghiei, episcopul de Chișinău i-a salutat pe numeroșii credincioși prezenți la cunoscutul sanctuar, transmițându-le salutul Bisericii din Republica Moldova și exprimându-și profunda bucurie de a fi prezent la un atât de mare eveniment de credință și devoțiune mariană.

La 15 august, în solemnitatea Adormirii Maicii Domnului, liturghia principală de la Sanctuarul de la Cacica a fost prezidată de ÎPS Gergely Kovács, arhiepiscop de Alba Iulia. Alături de el au concelebrat PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, și aproximativ 50 de preoți.

În seara zilei de 15 august, în Catedrala (nouă) „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, a fost celebrată sfânta Liturghie a hramului Diecezei de Iași, dieceză aflată sub protecția cerească a preasfintei Fecioare Maria, ridicate cu trupul și sufletul la cer, acestui mare mister al credinței fiindu-i dedicată și catedrala veche din Iași. Celebrantul principal a fost PS Anton Coșa, avându-i alături de el pe episcopul de Iași, PS Iosif Păuleț, pe episcopul auxiliar de Iași, PS Petru Sescu, și pe episcopul emerit de Iași, PS Petru Gherghel.

Pelerinii s-au adunat în rugăciune către Maica Domnului, pentru a-i mulțumi pentru darurile primite și pentru a-i cere protecție în viitor.

C. L.

Sursa foto: Ercis.ro