În perioada 9-11 mai 2016, Preasfințitul Anton Coșa a participat în calitate de invitat la sesiunea plenară de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), organizată de Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, din București, și desfășurată la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov). La această întâlnire a participat și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și R. Moldova.

 

 După cum precizează comunicatul dat de secretariatul CER, printre tematicile abordate au predominat provocările lumii moderne în Anul Milostivirii: învățământul catolic, pastorația familiilor, diversele inițiative comune ale Bisericii Catolice din România, incidența codului fiscal asupra administrației bunurilor Bisericii Catolice din România, fiind elaborată la final și o declarație cu privire la alegerile locale care vor avea loc în acest an în România.

 

Totodată, în după-amiaza zilei de marți, 10 mai, Episcopii au fost primiți de Președintele României, Domnul Klaus Werner Iohannis. În seara aceleiași zile, Episcopii au celebrat împreună Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, din București, iar apoi au fost primiți de Nunțiul Apostolic la sediul Nunțiaturii.

 

De menționat că Preasfințitul Anton participă în calitate de invitat la lucrările a diferite Conferințe Episcopale din Europa, o prezență constantă fiind în calitate de membru la întâlnirile CCEE (Consiliul Conferințelor Episcopale Europene).

A.D.