Duminică, 30 iunie, toate parohiile diecezei vor fi implicate în colecta pentru Obolul Sfântul Petru sau cunoscută și sub numele de „Caritatea Papei”.
 
Această duminică a generozității va fi, de asemenea, o ocazie de a ne adresa lui Dumnezeu implorând darul păcii, preluând în inimile noastre durerea fără precedent a popoarelor care suferă în viața lor de zi cu zi ravagiile violenței, și acestea sunt locurile și situațiile în care Papa Francisc alocă banii operelor sale de caritate.
 
În acest context dificil, Papa Francisc însuși este cel care ne dă curaj, care ne educă să nu ne pierdem niciodată speranța. De multe ori, Papa a sensibilizat opinia publică și Biserica însăși asupra a numeroase forme de sărăcie din lume: de la cea materială la cea spirituală.
 
Învățăturile Papei Francisc vizează maturizarea unei credințe care devine viață și dar pentru frații și surorile ce se află în situații de reală necesitate.
 
Imaginea Bisericii ca „spital de campanie”, pe care Papa Francisc ne-a transmis-o, rămâne mereu întipărită în mințile și inimile noastre și ne încurajează, de asemenea, să ne facem datoria de a-i ajuta pe cei mai nevoiași, inclusiv prin caritatea Papei, care se desfășoară în întreaga lume. 
 
Papa se încredințează tuturor și, în special în această duminică, fiecărei comunități parohiale, astfel încât tot ce trebuie să facem este să-l ascultăm și să ducem mai departe chemarea sa la speranță, strigătul său pentru pace și nevoia de a-i iubi pe cei care suferă printr-o caritate autentică ce nu lasă pe nimeni în singurătate.
 
Ni se cere un gest de caritate responsabilă.

C. L.