Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, vizita pastoralăa episcopului Anton Coșa va continua în comunitatea din Slobozia-Rașcov, unde va fi întâmpinat de paroh, Pr. Marcin Januś, originar din Polonia și prezent în Dieceza de Chișinău de 21 de ani, făcând parte din familia călugărească a Părinților Dehonieni.
 
Sosirea episcopului la Slobozia-Rașcov este programată pentru ora 10.00, unde va fi așteptat de un grup de credincioși și va vizita comunitatea de surori. Aceasta va fi urmată de o vizită la bolnavi.
 
După-amiaza va avea loc o vizită la cimitir, o întâlnire cu Consiliul parohial și cu copiii din comunitate. De asemenea, episcopul va administra Sacramentul Mirului pentru 11 copii. 
 
La sfârșitul sfintei Liturghiei solemne, PS Anton Coșa va dialoga cu credincioșii, la fel ca și în dimineața zilei de duminică, 20 noiembrie, înainte de celebrarea sfintei Liturghii, programată pentru ora 10.00.
 
După Liturghie va avea loc Adunarea parohială.
 
Pr.Marcin Januś s-a întâlnit deja luni, 14 noiembrie, la reședința episcopală, cu convizitatorii și le-a prezentat situația parohiei sub diferite aspecte.
 
Odată cu vizita la Slobozia-Rașcov, vizita pastorală a episcopului pentru anul 2022 se încheie. Aceasta va fi reluată la 14 ianuarie 2023 în parohiile Stăuceni și Orhei.

C. L.