Centrele educaționale ale Diecezei își reiau treptat activitatea, după pauza lungă din cauza pandemiei. De fapt, autoritățile de stat au permis reluarea activității grădinițelor, cu respectarea regulilor, pentru a-i proteja pe copii.
 
Persistența pandemiei necesită încă un comportament foarte atent, așa cum se întâmplă în toate realitățile comunitare ale Diecezei și, în acest caz, cu atât mai mult pentru copii, a căror protecție este fundamentală.
 
Conducătorii instituțiilor pregătesc un program de protecție a sănătății și igienei, împărtășit cu familiile și, mai ales, riguros implementat.
 
Astfel, cele patru centre educaționale pentru cei mici se pregătesc să înceapă din nou activitatea: Centrul de educație preșcolară din Chișinău, precum și cele din Stăuceni și Bălți. Va urma apoi grădinița din Crețoaia.
 
Surorile, care în toate structurile reprezintă partea educativă, au întâmpinat această veste cu bucurie, după multe luni de odihnă și inactivitate și, mai ales, de separare de copii. Aceștia din urmă sufereau și de faptul că erau închiși în case și lipsiți de posibilitatea de a împărtăși momente de bucurie cu prietenii lor.
 
Este un beneficiu și pentru familii, fericite să-și vadă micuții ocupați și având posibilitatea de a se dedica lucrului cu o seninătate mai mare, în special acolo unde lucrează ambii părinți.
 
Pandemia a creat momente de anxietate și incertitudine, care rămân, dat fiind cifrele încă critice pentru Republica Moldova și, de asemenea, noutățile venite din alte țări. În această situație, este lesne de înțeles invitația episcopului de a reîncepe activitatea, dar cu prudență și respectarea strictă a normelor de sănătate și igienă, cerute și de autoritățile statale.
 
C.L.