Au început pregătirile pentru Ziua Copilului, care redevine în sfârșit un eveniment celebrat la nivel diecezan. Anul trecut a fost celebrată în parohii, la sfârșitul lunii august și aproape de începutul anului școlar. Anul acesta însă, după consultarea parilor, episcopul a împărtășit ideea de a celebra această sărbătoare la sfârșitul anului școlar și imediat după Ziua Internațională a Copilului.
 
Evenimentul este programat pentru 4 iunie, la Oratoriul „Don Bosco” din Chișinău, începând cu ora 10.00.
 
În aceste zile este în toi procesul de organizare a sărbătorii, care include venirea copiilor din toate parohiile diecezei, precum și momente de reflecție, rugăciune și animație.
 
La eveniment va fi prezent și PS Anton Coșa, care va prezida sfânta Liturghie.
 
„Este important să revenim la celebrarea acestor întâlniri la nivel diecezan – a comentat episcopul – depășind perioada pandemiei și, de asemenea, situația actuală care ne vede angajați în primirea refugiaților. Va fi o zi importantă și, așa cum am împărtășit cu cei care se ocupă de organizaarea evenimentului, cu siguranță tema păcii și a întâlnirii cu Isus o va caracteriza, pentru a construi împreună punți de credință, speranță și caritate”.

C. L.