Începem un parcurs nou în viața Bisericii. Astăzi începem un timp forte de pregătire pentru întâlnirea personală cu Isus Cristos! Astăzi începem Adventul: timp de pregătire, timp de veghere și timp de speranță!

În fragmentul evanghelic de astăzi Isus ne cheamă să veghem pentru întâlnirea personală cu El! Ce înseamnă această veghere pentru creștinii mileniului trei? Cum putem veghea? Trăim într-o lume agitată, mereu în mișcare, chiar o mișcare rapidă și haotică, uneori! Unde să mai ai timp pentru veghere? Cine se mai gândește la vegherea sufletului în așteptarea întâlnirii cu Isus? Ne putem asigura casele, punându-le camere de supraveghere; ne putem securiza telefoanele, punându-le parole; ne putem proteja cardurile bancare, având coduri complicate, dar cu sufletul nostru cum facem? Ce metode folosim pentru a-l pregăti de întâlnirea cu Isus?

Învățătura pe care o primim astăzi din evanghelie este tranșantă! Isus ne cheamă „să veghem și să fim gata”! Să fim mereu pregătiți pentru întâlnirea cu El! Să fim mereu pregătiți pentru a doua lui venire! Lucrul acesta nu este ușor, dar nu este imposibil!

Pentru o întâlnire importantă din viața noastră suntem dispuși să pregătim în detaliu toate aspectele unei reușite de care să fim mândri! Pentru întâlnirea cu Isus avem timp să ne pregătim tot Adventul! Ce putem face ca acest Advent să fie unul memorabil? Ce putem schimba în inima, sufletul și mintea noastră pentru ca venirea lui Isus să ne găsească pregătiți?

Pr. Gabriel Cochiorca