Episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, a primit vizita episcopului greco-catolic Stepan Sus, responsabil pentru comunitățile ucrainene din diaspora, însoțit de un colaborator.
 
A fost o întâlnire de mare prietenie, în cadrul căreia episcopul de Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru prezența celor doi preoți greco-catolici, Pr. Roman Popravka și Pr. Igor Plevschi,  în Dieceza de Chișinău.
 
În cadrul întâlnirii, PS Anton Coșa a subliniat, de asemenea, necesitatea unei integrări din ce în ce mai mari a parohiei de rit oriental în viața diecezei, păstrându-și totodată identitatea specifică, cu atenția cuvenită diasporei ucrainene și credincioșilor de rit oriental originari din alte tari.
 
La rândul său, episcopul Stepan Sus a confirmat importanța comuniunii dintre cele două realități ecleziale, și a mulțumit episcopului Anton Coșa pentru tot ceea ce poate face în sprijinul celor doi preoți greco-catolici.
 
După cum a fost menționat, întâlnirea a avut loc într-o atmosferă de fraternitate profundă și prietenie, cu speranța că în timpul apropiat numărul credincioșilor greco-catolici va crește.
 
După întrevederea oficială, PS Anton Coșa a invitat oaspeții să împărtășească o masă frățească și să facă cunoștință alți preoți din dieceză.
 
Episcopul greco-catolic, aflat în Moldova de câteva zile, a vizitat deja Fundația „Optima fide”, condusă de Pr. Igor Plevschi, și a binecuvântat programul activităților acesteia, inclusiv construirea unui centru multifuncțional, care va fi folosit pentru reabilitarea persoanelor supuse dependenței.
 
De asemenea, episcopul Stepan Sus a avut deja și o întâlnire cu comunitatea greco-catolică moldovenească, în cadrul căreia Pr. Roman Popravka a avut ocazia să-i facă cunoștință cu activitățile și operele parohiei.

C. L.