Cu ocazia hramului Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” Glodeni, episcopul Anton Coșa, respectând tradiția, nu a pierdut ocazia de a prezida sfânta Liturghie.
 
Episcopul a fost întâmpinat cu bucurie de parohul comunității, Pr. Stanislav Obreja, și de comunitatea surorilor franciscane misionare de Assisi, Sr. Maria Dâscă, Sr. Varvara Farcaș Papa și Sr. Tereza Pârțac. De la sărbătoare nu au lipsit nici credincioșii, care îl așteaptă mereu pe episcop ca să-l întâlnească și să primească binecuvântarea.
 
Predica a fost ținută de Pr. dr. Petru Ciobanu, care, pornind de la numele din Evanghelia zilei – Zaharia, Elisabeta și Ioan –, a arătat modalitatea de a corespunde în mod autentic numelui de „creștin” pe care fiecare l-a primit la botez, adevărata zi de naștere a fiecărui credincios.
 
„Comunitatea din Glodeni este una mică – a spus episcopul –, iar parohul, Pr. Stanislav, își împarte prezența între această parohie și cea vecină, din Stârcea. Dar este, de asemenea, o comunitate întotdeauna disponibilă, unde munca depusă de surori și mai presus de toate caritatea lor tăcută în casele săracilor și persoanelor în vârstă este foarte importantă”.
 
„Sunt foarte recunoscător - a continuat PS Anton Coșa – pentru munca depusă de Pr. Stanislav, întotdeauna înțelept și disponibil, în beneficiul acestor două mici comunități, pe lângă rolul său important de decan de Nord”.
 
La finalul liturghiei, Pr. Stanislav i-a mulțumit episcopului pentru prezența sa și predicatorului pentru cuvântul de învățătură.

C. L.

Link galerie foto