La 20 iulie 2022, PS Anton Coșa a primit vizitele a doi reprezentanți diplomatici acreditați în Moldova, ambasadorii Republicii Polone și Austriei.
 
La ora 10.00, episcopul Anton a primit vizita Excelenței Sale Tomasz Kobzdej, ambasador al Republicii Polone la Chișinău, fiind prima întrevedere oficială dintre cei doi, diplomatul polon preluând recent noua funcție. A fost o discuție constructivă și plăcută, într-o atmosferă de prietenie și fraternitate, care au caracterizat întotdeauna relațiile dintre dieceza noastră și reprezentanța diplomatică a statului polon. Diplomatul polonez a făcut cunoștință cu istoria comunității catolice din acest teritoriu și viața actuală a Bisericii noastre locale. 
 
La orele 11.00, a avut loc întrevedere cu Excelența Sa Stella Avallone, ambasador al Austriei la Chișinău, căreia PS Anton i-a prezentat istoria Bisericii noastre locale, situația actuală a diecezei și activitățile sociale desfășurate în favoarea păturilor sociale vulnerabile. Diplomatul austriac a prezentat proiectele de sprijin în favoarea refugiaților ucraineni din Moldova. La rândul său, episcopul i-a mulțumit pentru tot ajutorul acordat de Austria, prin instituții guvernamentale sau organizații sociale, inclusiv a Bisericii locale, inclusiv menționând ajutorul acordat de Eminența Sa Christoph Schoenborn, arhiepiscop-cardinal de Viena, pentru ridicarea căminul de adăpost „Sfântul Ștefan” din Stăuceni. 
 
Diplomații i-au mulțumit PS Anton Coșa pentru primirea călduroasă și pentru opera de caritate realizată de dieceză. La rândul său, episcopul Anton le-a mulțumit ambasadorilor pentru vizită, exprimându-și speranța unei colaborări cât mai rodnice în viitor.

M. Ț.