Această perioadă, din cauza pandemiei, necesită credință și speranță, pentru a nu risca să trăim ca cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu, care este întotdeauna dispus să ne protejeze pe calea vieții.
 
Cu Biblia în mână, recităm Psalmul 23, unde Domnul ni se prezintă ca păstorul care nu ne abandonează nici măcar în valea întunecată a morții.
 
„Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic”, astfel începe psalmul: păstorul își cunoaște oile, le cheamă după nume și ele îl urmează pentru că îl recunosc și au încredere în el. El le îngrijește, le prețuiește, este întotdeauna gata să le apere, să le garanteze bunăstarea, să le facă să trăiască în liniște.
 
Păstorul duce spre „păşuni verzi” și „ape de odihnă”, le dorește doar binele oilor sale, merge și locuiește împreună cu ele, călăuzindu-le de-a lungul cărărilor „drepte”.
 
Dacă îl urmăm pe „Bunul Păstor” în această perioadă, chiar dacă pe căi dificile și dureroase, nu vom simți frică. Oricine merge cu Domnul chiar și în văile întunecate ale suferinței, incertitudinii și tuturor problemelor umane, se simte în siguranță. „Ești alături de mine”: aceasta trebuie să fie certitudinea noastră și proclamarea încrederii și apropierea lui Dumnezeu transformă realitatea și turma poate merge liniștită
 
„Fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele şi voi locui în casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele”. Bunătatea și fidelitatea lui Dumnezeu însoțesc calea, experimentându-le zi de zi.
 
În păstor îl recunoaștem pe Isus care merge în căutarea oilor pierdute, care își cunoaște oile și își dă viața pentru ele. El este calea, calea cea dreaptă care ne duce la viață, lumina care luminează valea întunecată și ne învinge toate temerile. El este oaspetele generos care ne întâmpină și ne pune în siguranță.
 
Acest psalm ne invită să ne redescoperim încrederea în Dumnezeu, să ne lăsăm în mâinile Lui. Dacă mergem după el, Cristos, suntem siguri că vom fi susținuți pe cărările dificile ale vieții și, de asemenea, în această perioadă de pandemie.
 
Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic.
 
C.L.