În frumosul cadru natural și istoric al Rașcovului a avut loc în perioada 22 -26 iulie un campus  de evanghelizare pentru tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Au participat 37 de tineri din Rașcov, Ecaterinovca, Râbnița și Sloboda Rașcov, precum și din Moscova și Kodîma. La buna organizare a campusului de evanghelizare s-au implicat 3 voluntari din Ucraina și 7 din Transnistria.

În fiecare zi,  am încercat să construim o nouă relație cu Tatăl nostru ceresc și între noi, folosind învățăturile și experiențele Sf. Pavel Apostolul. Slujirea animatorilor și-au însușit-o mai întâi „animatorii” Școlii noastre de viață creștină și evanghelizare, cu ajutorul sr. Iolanta, a părintelui Marcin și a Anastasiei din Ucraina. Pentru toți tinerii animatori, dar și pentru seminaristul dehonian Valera din Belarus, aceasta a fost prima experiență de a sluji ca evanghelizator printre cei apropiați.

La sfârșit, toți cei prezenți și-au exprimat dorința de a efectua astfel de exerciții pentru o perioadă de 8-10 zile. Suntem așadar deja bineveniți la Rascov în vara anului 2020.

Pr. Marcin Janosz