Imboldul de a petrece un timp al vacanței împreună i-a mobilizat și pe copiii din parohia Rașcov și Camenca. Astfel, în perioada 13 – 25 iunie, în istoricul decor al văii Nistrului descris atât de patetic în romanele lui Sienkiewicz , 60 de copii din parohie au participat la campusul de vară având motto-ul : ”Anul Milostivirii cu Faptele Milostivirii”.

Printre activități s-au numărat programe intensive de cateheză (grupe), jocuri tematice, excursii în natura feerică de pe malul Nistrului, copiii fiind însoțiți permanent de 6 pedagogi și animatori.

 

La scurt după încheierea acestui campus, între 4 și 10 iulie a fost organizat un al doilea campus estival, participând 60 de copii din parohia Tiraspol (mulți fiind oaspeți ai Centrului parohial pentru copii Petrushka), precum și copii din Rașcov, programul fiind asemănător cu cel pregătit anterior, cu o mica excepție: în ziua premergătoare, 26 de participanți ai Școlii pentru viață creștină și evanghelizare, au mers pe ulițile satului Rașcov, invitându-i la vecernie pe localnici.

A.D.