Sâmbătă, 25 martie 2023, la Râbnița a avut loc întâlnirea ACIES a Mișcării „Legio Mariae”. Acest eveniment marchează atât primirea noilor membri, cât și reînnoirea promisiunilor membrilor activi ai acestei mișcări. 

Pentru prima dată acest eveniment a coincis cu vizita pastorală a episcopului Anton Coșa. 

Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de PS Anton, iar prin prezența lui la acest eveniment se subliniază, an de an, recunoștința Bisericii locale pentru activitatea mișcării. Această mișcare aduce un aport considerabil în susținerea activității apostolice a Bisericii pe aceste meleaguri. Alături de episcop, au mai fost prezenți asistentul spiritual al Legiunii Mariei, Pr. Gabriel Cochiorca, precum și alți preoți din parohiile diecezei, cu grupurile lor de membri ai mișcării.

În cuvântul său de învățătură, Pr. Gabriel a evidențiat sintonia dintre evenimentul Bunei Vestiri și vizita Sfintei Fecioare Maria la verișoara ei Elisabeta, vizita pastorală a episcopului în Parohia „Sfântul Iosif” din Râbnița și vizitele pe care membrii Legiunii Mariei le pot face atât între ei, cât mai ales în fața Preasfântului Sacrament. Vizitarea oamenilor nevoiași, a celor aflați pe patul de suferință, vizitarea celor marginalizați, sunt doar câteva aspecte ale apostolatului Legiunii Mariei. 

La sfârșitul sfintei Liturghii a fost adusă o mulțumire deosebită preoților din Societatea Inimii lui Isus, mai ales Pr. Vladimir Beloconîi, care cu dedicație, devotament și multă grijă a păstorit această mișcare timp de 11 ani. După aceasta a urmat o agapă frățească.

De amintit că Legiunea Mariei este o mișcare laică ce, cu aprobarea Bisericii şi sub ocrotirea Sfintei Fecioare, mijlocitoarea harului divin, a unit credincioșii într-o legiune pentru a se implica mai activ în lupta pe care Biserica o duce împotriva răului. Legiunea Mariei este organizată ca o armată, după modelul celei romane, cu deosebirea că armele nu sunt din această lume, dar cele ale Providenţei Divine: apostolatul rugăciunii, al carității și al misiunii.

G. C.